Jaarlijkse stille blote voeten tocht in Woudrichem

Foto: Archief
25 oktober 2024, 15:38
Regio Info

WOUDRICHEM - Jaarlijks vindt in Woudrichem een bijzondere stille blotevoetenwandeling plaats door natuurgebied 'het Gors' en langs de oevers van de Boven Merwede. Zondag 27 oktober staat de volgende tocht op de planning.

De tocht, die ongeveer drie uur duurt, start in het pittoreske vissersstadje Woudrichem. Na een korte inleiding doen deelnemers hun schoenen uit en vanaf dat moment wandelen we in stilte, enkel begeleid door geluiden van de natuur. Men loopt op verschillende ondergronden zoals zand, gras en klei, en ervaren het ‘Stilteuur’ van 11.00 tot 12.00 uur. Onderweg verzamelen deelnemers betekenisvolle voorwerpen, die hen helpen de natuur op een dieper niveau te beleven. Nabij het Oudendijkse Gat vormt de groep een cirkel, waarin iedereen liggend en met voeten naar elkaar tot rust komt, een moment van verbondenheid met de aarde. De route leidt langs historische plekken en door het vestingstadje terug naar het startpunt.

Bij boekhandel Tante Bethje eindigt de tocht met koffie of thee, waar deelnemers hun ervaringen delen en terugblikken op deze serene, bijzondere ervaring.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl