Wereldtitel dobbervissen mede dankzij tweeling uit Woudrichem

Foto: Aangeleverd
15 augustus 2024, 20:29
Verlopen

WOUDRICHEM - Team Holland, met de Woudrichemers Twan en Mandy Swart en de uit Sint-Oedenrode afkomstige Nick Eestermans, hebben de wereldtitel veroverd op het WK Dobbervissen Junioren in Servië.

De vissende tweeling uit Woudrichem – Twan en Mandy Swart – beseffen langzaam hun unieke prestatie. “We hebben dankzij een ijzersterke slotdag een ultieme sprong gemaakt in het algemeen klassement en de wereldtitel opgeëist. We rukten op van een derde plek in de tussenstand na de eerste dag, naar de gouden medaille op de slotdag. Dat hadden we na de eerste dag niet zien aankomen, bizar”, zegt een verbouwereerde Twan. Naast de wereldtitel met het team greep Twan ook een individuele zilveren medaille. Zijn zus Mandy – vorig jaar verkozen tot Sportvrouw van het jaar bij het Sportvisserij Nederland Topsportgala – eindigde knap als vijftiende.

Het WK Dobbervissen voor Junioren werd afgelopen weekend gevist aan het Donau-Tisa-Donau kanaal in Servië. De Nederlanders vogelden tijdens de trainingsdagen voorafgaand aan de twee wedstrijddagen uit dat het schaken tussen verschillende visafstanden wel eens de sleutel tot succes kon zijn. Op deze manier vingen ze niet alleen flink wat kleine visjes, maar ook enkele grotere, zwaardere vissen. Tijdens elke wedstrijddag komen per land vier vissers in actie. Na afloop van de visdag worden de vissen gewogen en levend teruggezet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl