Help scholieren aan een maatschappelijke stage

Foto: Altena Voor Elkaar
17 september 2024, 19:25
Regio Info

ALTENA - De scholen zijn weer begonnen en sinds kort is een maatschappelijke stage verplicht voor alle scholieren op de middelbare school. AltenaVoorElkaar helpt alle middelbare scholen in de wijde omgeving om scholieren en stageplaatsen bij elkaar te brengen.

De overheid heeft deze maatschappelijke stage ingevoerd om scholieren kennis te laten maken met andere mensen waarmee ze normaal gesproken (waarschijnlijk) niet in contact zouden komen. Denk hierbij aan oudere mensen, mensen met een beperking, mensen die in armoede leven of asielzoekers. Een maatschappelijke stage duurt minimaal 30 uur en mag in diverse soorten organisaties gelopen worden. De leerlingen mogen bijvoorbeeld stage lopen bij een vrijwilligersorganisatie, een non-profit organisatie of een verzorgingstehuis. Ze mogen zelf een stageplek uitkiezen en de school bepaalt of deze geschikt is.

Heeft uw organisatie op dit moment een vrijwilligersvacature, plaats deze dan eenvoudig en kosteloos op het vrijwilligersplatform www.altenavoorelkaar.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl