World Cleanup Day in Woudrichem

Foto: Archief
15 september 2024, 23:00
Regio Info

WOUDRICHEM - Zaterdag 21 september is het Wereld Opschoondag (World Cleanup Day).

Overal in Nederland en op heel veel andere plaatsen in de wereld, gaan dan ontelbaar veel vrijwilligers de deur uit. Ze ontdoen in hun omgeving van het zwerfvuil dat daar iedere minuut van de dag weer terecht komt. We kunnen allemaal zien wat daar zoal terecht komt aan peuken, blikjes, flesjes, hondendrollen, kauwgum, plastic zakken, servetjes, vochtige doekjes, bakjes van etenswaren, sausjes, vorkjes, tandenstokers, lege sigarettenpakjes, aanstekers en nog veel meer.

Om 11.15 uur verzamelen de ‘Vrienden van het Woerkumse Strandje’ zich bij de ingang van camping de Mosterdpot, Stadshaven 1 in Woudrichem. Daar liggen dan vuilniszakken, grijpstokken handschoenen en veiligheidshesjes gereed. Iedereen die een handje wil helpen is van harte welkom. De groep gaat de strandjes schoonmaken en ze zijn om 14.15 uur weer terug bij de camping. Daar zullen leden van Progressief Altena zich aansluiten. Deze versterkte groep gaat de wallen van Vesting opschonen, Daarna worden de Koepoortstraat en wethouder de Joodestraat onder handen genomen. Het plein en parkeerplaats bij bibliotheek de Werf, Boon’s Markt en de Action zullen afvalvrij gemaakt worden. Indien er tijd en mensen genoeg beschikbaar zijn wordt uitgewaaierd naar ’t Rond, sport- en cultureel centrum het Rondeel en de Lidl.

Wil je mee doen, dan kan dat spontaan, aar het is handig om een mailtje te sturen naar  j.a.m.korthout@planet.nl of bellen naar 06-28471993.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl