Zeil mee door de vestingdriehoek op de Helena

Foto: VVV Biesboschlinie
5 september 2024, 21:29
Verlopen

WOUDRICHEM - Vaar tijdens het weekend van Open Monumentendag op 14 en 15 september met zeilboot Helena door de Vestingdriehoek en geniet onderweg van een heerlijke lunch of diner.

Stap in Woudrichem of Gorinchem aan boord van de monumentale stevenaak ‘Helena’, het oudste zeilende binnenvaartschip van Nederland, en beleef de Vestingdriehoek vanaf het water. Ooit een strategisch waterwapen in de Hollandse Waterlinie, nu UNESCO Werelderfgoed met een schat aan geschiedenis. De tocht voert over drie rivieren en langs iconische plekken zoals Slot Loevestein, Woudrichem en Gorinchem. Ondertussen, afhankelijk van het gekozen arrangement, genieten passagiers van een heerlijke lunch of walking dinner. Een onvergetelijke ervaring op het water. Extra leuk: stap onderweg uit en bezoek ook Slot Loevestein. Meer informatie en reserveren kan via https://www.oosterschelde.nl/2024/08/13/ontdek-de-vestingdriehoek/

Wel nieuwsgierig, maar liever niet varen? Bezoek de Helena kosteloos op 14 en 15 september van 14.30 tot 15.30 uur tijdens ‘open schip’. Op zaterdag ligt de Helena in Gorinchem en op zondag in Woudrichem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl