Opening nieuwe interactieve kinderwandelroute door Woudrichem

Foto: VVV Biesboschlinie
5 september 2024, 21:25
Verlopen

WOUDRICHEM - Tijdens Open Monumentendag 14 september opent wethouder Anneloes van Hunnik samen met ‘Burgemeester Peer Verhagen junior’ Kjeld Reijntjes de nieuwe interactieve kinderwandelroute door Woudrichem.

Nieuw voor kinderen die Woudrichem bezoeken: een interactieve wandel- en speurtocht door het historische vestingstadje. Scan de QR-codes op de borden en wandel zo de hele vesting door. Speciaal voor deze tocht is oud-burgemeester Peer Verhagen met een tijdreis uit 1925 gekomen en laat de kinderen zijn ‘Woerkum’ zien. 

De kinderwandeltocht is onderdeel van QRfgoed: cultureel erfgoed in de schijnwerpers dankzij QR-codes bij bezienswaardigheden en op bijzondere plaatsen. De codes geven toegang tot achtergrondinformatie of interactieve routes. De kinderwandeltocht is het eerst-opgeleverde project van QRfgoed in de gemeente Altena. Er komen ook nog QR-codes met achtergrondinformatie bij de molens van Altena, goed per fiets te bezoeken, en bij de startpunten van vaartochten in de Biesbosch. Naar verwachting gaan die in februari en mei 2025 ‘live’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl