Open dagen van de Nationale Duurzame Huizen Route

Foto: Nationale Duurzame Huizen Route
5 september 2024, 21:50
Regio Info

ALTENA - Op zaterdag 2 en 9 november vinden de open dagen van de Nationale Duurzame Huizen Route weer plaats! Tijdens deze dagen openen huiseigenaren die ervaring hebben met gas- en energiebesparende maatregelen, zoals vloerisolatie, warmtepompen of ledverlichting, hun deuren voor bezoekers.

Zij laten zien hoe deze maatregelen in de praktijk werken en delen hun ervaringen, successen en leermomenten. Zo kunnen zij anderen inspireren en op weg helpen naar een duurzamer huis. In de gemeente Altena doen 7 huizen mee aan deze route. Het gaat om woningen in Almkerk, Uppel, Hank, Werkendam, Sleeuwijk en Giessen.

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam (ver)bouwen. Meer dan 2.300 huiseigenaren delen hier online hun kennis en ervaringen. Elk najaar worden de open dagen georganiseerd. Het initiatief wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ruim 120 gemeenten, drie provincies, de Volksbank en de Rabobank. Kijk voor alle informatie en de adressen op www.duurzamehuizenroute.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl