Bijeenkomst Veilig online op 1 oktober

Foto: Bibliotheek Altena
5 september 2024, 21:17
Regio Info

WOUDRICHEM - Op dinsdagavond 1 oktober organiseren Bibliotheek CultuurPuntAltena, gemeente Altena, politie, buurtpreventie, Rabobank en Seniorweb een informatieavond over digitale veiligheid. De bijeenkomst is in de Bibliotheek in Woudrichem.

Een verkeerde link aanklikken in een e-mail of een telefoontje van iemand die zich voordoet als bankmedewerker. Het zijn voorbeelden van fraude die steeds meer mensen herkennen. Tijdens “Veilig online” leren bezoekers hoe criminelen kunstmatige intelligentie gebruiken voor fraude en hoe je dit kunt herkennen. Ook helpdeskfraude komt aan bod. De avond wordt geopend door Burgemeester Egbert Lichtenberg, portefeuillehouder veiligheid, die in de Bibliotheek vertelt over de digitale veiligheid in gemeente Altena. Vervolgens sluit de Bibliotheek via een livestream aan bij het gesprek van tv-presentator Ewout Genemans. Hij spreekt met verschillende deskundigen. De avond wordt afgesloten met een informatiemarkt. Hier kunnen bezoekers vragen stellen aan de lokale deskundigen op het gebied van digitale veiligheid.

Het hele programma vindt u terug op de website bibliotheekaltena.nl/veiligonline. De bijeenkomst is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Aanmelden is wel nodig. Dat kan op bibliotheekaltena.nl/veiligonline of door te bellen naar (085) 040 11 63.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl